Dalai Lama

De Dalai Lama, residentie tot 1959 de Dalai Lama de hoofd monnik in het Tibetaans boeddhisme en traditioneel is verantwoordelijk is geweest voor het bestuur van Tibet, totdat de Chinese regering nam controle in 1959. Voordat 1959 was zijn officiële residentie Potala-paleis in Lhasa, de hoofdstad van Tibet.

De Dalai Lama behoort tot de Gelugpa traditie van het Tibetaans boeddhisme, die is de grootste en meest invloedrijke traditie in Tibet.

De instelling van de Dalai Lama is een relatief recent een. Zijn er slechts 14 Dalai Lamas in de geschiedenis van het boeddhisme, en de eerste en tweede Dalai Lama’s werden postuum de titel gegeven.

Volgens het boeddhistische geloof is de huidige Dalai Lama een reïncarnatie van een verleden lama die besloten te worden weer herboren zijn belangrijke werkzaamheden, in plaats van verplaatsen op van het wiel van het leven voort te zetten. Een persoon die beslist te worden voortdurend herboren staat bekend als tulku.

Boeddhisten geloven dat de eerste tulku in deze reïncarnatie was Gedun Drub, die van 1391-1474 leefde en de tweede Gendün Gyatso was.

De naam Dalai Lama, wat betekent dat Oceaan van wijsheid, was echter niet tot de derde reïncarnatie in de vorm van Sonam Gyatso in 1578 verleende.

De huidige Dalai Lama is Tenzin Gyatso

Tenzin Gyatso, veertiende Dalai Lama, als een kind. Tenzin Gyatso, veertiende Dalai Lama, als een kind kiezen een Dalai Lama na de dood van een Dalai Lama is traditioneel het de verantwoordelijkheid van de hoge lama’s van de Gelugpa traditie en de Tibetaanse regering te vinden zijn reïncarnatie.

De hoge lama’s zoeken voor een jongen die werd geboren rond dezelfde tijd als de dood van de Dalai Lama.

Het kan nemen rond twee of drie jaar te identificeren van de Dalai Lama, en voor de huidige, 14e Dalai Lama, het was vier jaar voordat hij werd gevonden.

Er zijn verschillende manieren waarin de hoge lama’s misschien weten waar de volgende reïncarnatie zal worden gevonden.

Droom

Kan een van de hoge lama’s droom over sommige mark of locatie die de jongen identificeren zal. Rook Als de vorige Dalai Lama werd gecremeerd, hoge lama’s zal bekijken de richting van de rook en zoeken dienovereenkomstig.

Oracle Lake

Gaan de hoge lama’s naar een heilige meer, genaamd Lhamo Lhatso, in Centraal Tibet en horloge voor een teken van het meer zelf. Dit kan worden hetzij een visie of een indicatie van de richting waarin u wilt zoeken.De home and dorp van Tenzin Gyatso werd geïdentificeerd in een visioen van dit meer.

Zodra de hoge lama’s hebt gevonden het huis en de jongen, bieden ze een aantal artefacten die zij hebben gebracht met hen in voorbereiding, het kind.

Onder deze artefacten zijn een aantal items die deel uitmaakten van de overleden Dalai Lama. Als de jongen de items die deel uitmaakten van de vorige Dalai Lama kiest, wordt dit gezien als een teken, samen met alle andere indicaties, dat de jongen een reïncarnatie is.

Deze procedure, echter, is zoals Tenzin Gyatso zelf, heeft gezegd niet ingesteld in steen; Als twee derde van het Tibetaanse volk wijzigen van de methode wilt van identificatie van de volgende reïncarnatie, zou dit slechts als geldig.

Het zoeken naar de Dalai Lama is meestal beperkt tot Tibet, hoewel de derde tulku werd geboren in Mongolië. Echter, zoals Tibet is genomen door de Chinese overheid, Tenzin Gyatso zegt dat als hij herboren is zal het niet zijn in een land gerund door de Volksrepubliek China, of andere landen die niet vrij is.